Voiko tätä juoda?

YLEn uutuussarjassa Voiko Tätä Syödä? huippukokki Henri Alén ja biotekniikan tohtori Lauri Reuter reissaavat maailmalla selvittämässä, mitä syömme ja juomme tulevaisuudessa. Tämä mahtava kaksikko selvittää laitteemme avulla miten merivedestä voi tehdä juomavettä kestävällä tavalla.

Uutuussarja vie roadtripille ruoan (ja juoman) tulevaisuuteen

Sarjassa on viisi jaksoa, jotka käsittelevät lempiruokien tulevaisuutta. Ruokaa pitäisi tuottaa 70% enemmän vuoteen 2050 mennessä. Miten tämä on mahdollista, ja tarkoittaako se, että meidän pitää luopua herkuistamme? Entä mitä saamme tilalle? Sarjassa testataan mm. lihaa laboratoriosta; “verta” vuotavaa kasvispihviä; hyönteisiä; munaa ilman kanaa; ruokaa ilmasta ja jopa olutta pissasta!

Sarjassa vieraillaan myös suuressa suolanpoistolaitoksessa Israelissa ja pohditaan kuinka maapallon valtavia suolavesivarantoja voisi hyödyntää kestävämmin. Juontajakaksikko kokeilee myös itse miten voi valmistaa juomavettä samalla suolanpoistoprosessilla, mutta energiatehokkaasti aurinkosähköllä.

Kuva: YLE/ Petri Krook

Katso ohjelma osoitteessa: https://areena.yle.fi/1-50511371

Solar Water Solutionsin tiimi kiittää: oli hienoa olla mukana ohjelmassa tekemässä puhdasta juomavettä merivedestä aurinkoenergialla! #voikotätäsyödä #tätävoijuoda