FAQ

Tältä sivulta löydät yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia vedenpuhdistus­laitteisiimme liittyen. Vastaamme mielellämme lisäkysymyksiin: hello@solarwatersolutions.fi

Millaista SolarRO -vedenpuhdistuslaitteiden tuottama juomavesi on?

Vesi on neutraalin ja hyvänmakuista sekä tutkitusti turvallista ja puhdasta.

Miten SolarRO -vedenpuhdituslaitteilla puhdistetun juomaveden laatu on testattu?

Tuotetun veden laatu on laboratoriotestattu Ruokaviraston hyväksymässä akkreditoidussa laboratoriossa SFS-EN ISO 17025 sertifikaatin mukaan. Veden laatu täyttää kansalliset vaatimukset hyvälle juomavedelle sekä WHO:n (Maailman terveysjärjestö) asettamat erinomaisen juomaveden kriteerit.

Millaisesta raakavedestä juomavettä voi valmistaa SolarRO -laitteilla?

Merivedestä, järvi-, joki-, ja kaivovedestä sekä esimerkiksi sade- tai tulvavedestä.
Laite poistaa raakavedestä suolan, bakteerit, virukset, lääkejäämät, fluoridin, mikromuovit ja muut haitalliset aineet. Laitteilla voi tehdä vettä turvallisesti myös vedestä, jossa on levämyrkkyjä. Prosessin lopuksi vesi kulkee aktiivihiilisuodattimen ja UV-desinfiointilaitteen läpi varmistaen veden hyvän maun ja sataprosenttisen puhtauden.

Onko SolarRO -vedenpuhdistuslaitteen tuottama juomavesi yhtä puhdasta kuin hanavesi tai pullotettu juomavesi?

Tuotettu juomavesi on yhtä puhdasta kuin hyvä hanavesi Suomessa. Se sisältää enemmän elimistölle tärkeitä mineraaleja ja vähemmän klooria kuin tyypillinen kunnallinen hanavesi. Vesi on testatusti vähintään saman laatuista kun laadukas pullotettu mineraalivesi. Suomen ulkopuolella pullovesi on usein tehty käänteisosmoosimenetelmällä.

Millainen puhdistustekniikka on käänteisosmoosimenetelmä?

Käänteisosmoosiprosessissa raakaveden paine nostetaan yli sen osmoottisen paineen jolloin puhtaat vesimolekyylit läpäisevät suodatinkalvon. Puoliläpäisevä kalvo pitää toisella puolella kaikki epäpuhtaudet, kuten liuenneet kiintoaineet, kemikaalijäänteet, bakteerit ja virukset. Käänteisosmoosikalvon reiät ovat suuruudeltaan vain 0,1 nanometriä, joten ainoastaan puhtaat vesimolekyylit mahtuvat läpi.

Käänteisosmoosi on turvallinen ja kemikaaliton puhdistustapa.

Miten SolarRO -laitetta käytetään?

SolarRO -laitteet ovat helppokäyttöisiä. Laite toimitetaan testattuna ja käyttövalmiina tehtaalta. Suodattimet ovat valmiiksi asennettu. Loppukäyttäjän tehtäväksi jää vain liittää tulo-, poisto- ja tuottoletku laitteeseen pakkauksen mukana tulevilla letkunkiristimillä. Lisäksi imusuodatin on asetettava letkun päähän ja upotettava raakaveden lähteeseen. Virtalähteeseen kytkemisen jälkeen on laite on valmis kytkettäväksi päälle on/off- kytkimestä.

Miten kauan SolarRO -laitetta ja suodattimia on turvallista käyttää?

Laitteemme on suunniteltu jatkuvaa käyttöä varten. Laitteen koko on hyvä valita käyttöveden kulutustarpeen mukaan, jolloin esisuodattimien vaihtoväli on suunniteltu oletettujen virtausmäärien mukaan.
SolarRO laite on valmistettu laadukkaista komponenteista Suomessa ja sille annetaan kahden vuoden takuu. Suodattimien vaihtoväli riippuu raakaveden laadusta ja laitteen käyttötunneista. Tyypillisesti hienosuodattimet on tarpeen vaihtaa 1–3 kuukauden välein.

Kuinka edullista SolarRO -laitetta on käyttää?

Käyttökustannukset ovat minimaaliset ja korkealuokkaista vettä saa tuotettua edullisesti. Laite kestää monituntisen keskeytymättömän käytön ja sillä on vähäinen energiankulutus.

Minkä kokoiselle taloudelle vedenpuhdistuslaite sopii?

SolarRO -tuoteperheessä on laitteita erilaisiin tarpeisiin: lähtien pienen perheen mökkiolosuhteiden tarpeesta esimerkiksi loma-kiinteistön tai hotellin vedenkulutustarpeeseen. Katso SolarRO-laitteiden tuottokapasiteetit Tustustu ja osta --sivulta: https://solarwatersolutions.fi/fi/osta/

Miten SolarRO -vedenpuhdituslaitetta huolletaan ja mistä varaosia saa tarvittaessa?

Laitteen huolto on vaivatonta ja sen voi helposti tehdä itse ohjeiden mukaan.
Varaosia saa edulliseen hintaan valmistajalta. Laite on sadeveden kestävä ja valmistettu merialumiinista. Membraanin voi joko vaihtaa vuosittain tai säilöä sen talvikaudeksi elintarvikeglykoliin (imetään laitteen omalla pumpulla). Glykolin saa hankituksi valmistajalta.

Kuinka kauan käänteisosmoosikalvo kestää?

Membraanin käyttöikä on oikein käytettynä 3–5 vuotta. Käänteisosmoosikalvot toimivat paremmin jatkuvassa käytössä kuin seisovana. Käänteisosmoosikalvoa ei saa päästää kuivumaan. Talvisin laitetta ei saa päästää jäätymään. Talveksi laitteeseen on joko ajettava talvehtimisnesteet tai otettava laite lämpimään.

Missä SolarRO-laitteet valmistetaan?

SolarRO-laitteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Tuotekehitystä on tehty yhteistyössä Aalto-yliopiston energiatekniikan laitoksen kanssa. Solar Water Solutions on suomalainen yritys. Solar Water Solutionsin toiminnalle on myönnetty ISO laatu- ja ympäristösertifikaatit.