Onko ostoslistallasi vedenpuhdistuslaite mökille? Huomioi nämä asiat

Mökkisesongin taas lähestyessä monelle suomalaiselle muistuu mieleen syksyllä laadittu tarvelista. Tänä vuonna: ei enää juomavesikanistereiden kantamista, ei hiusten pesua likavedessä, ei merivettä kiukaalle...

Juoma- ja saunavettä merivedestä omavaraisesti

Vedenpuhdistuslaitteen hankinnassa etuina on mukavuus ja huoltovarmuus. Mökkeilystä tulee vaivattomampaa, kun juomavesi nousee kätevästi omasta rannasta eikä se lopu kesken. Vesikanisterien kantamisesta vapautuneen ajan ja energian voi käyttää risusavottaan tai laiturin nokassa makoiluun. Kun mökin omavaraisuusaste nousee, sinun stressitasosi laskee.

Solar Water Solutionsin käänteisosmoosilaitteet poistavat turvallisesti merivedestä suolan, sinilevän, mikromuovit ja bakteerit ja virukset. Porakaivokaan ei aina ole täysin huoleton ratkaisu, jos kaivo kuivuu kesän aikana tai vesi on suolaantunut. Porakaivokohteissa vaadimme vesianalyysin tekemistä ennen tarjouksen tekoa. Oikean laitteen valitseminen ja ostaminen on yksinkertaista:

1. Arvioi oma vedenkulutus ja käytettävä virtalähde

Valikoimassamme on kaksi erityisesti mökeille ja vapaa-ajan asunnoille suunniteltua vedenpuhdistuslaitetta. Sopivan laitteen valintaan vaikuttavat veden tarpeen määrä sekä käytettävä virtalähde.

Suurempi mallimme, SolarRO MINI 150, tuottaa makeasta vedestä 150 litraa puhdasta vettä tunnissa ja pienempi, SolarRO MINI 75, taas 75 litraa tunnissa. Tarvittavan puhtaan veden määrä kannattaa mitoittaa niin, että sitä riittää juomaveden lisäksi myös saunaan ja pesuvedeksi.

Isommasta mallistamme on saatavilla 24 V -versio sekä 230 V -verkkovirtaversio, mutta pienempää mallia saa myös 12 V -versiona.

2. Valjasta aurinko töihin hiilijalanjäljen pienentämiseksi

Laitetta voi käyttää energiapihisti suoraan verkkovirralla. Vedenpuhdistuslaitteissamme on matala energiantarve joten ne sopivat myös hyvin kytkettäväksi vapaa-ajan asuntojen ja kesämökkien aurinkosähköjärjestelmiin. Patentoidun venttiiliteknologiamme ansiosta laitteidemme systeemi on täysin säätövapaa ja se toimii automaattisesti. Laitteemme ovatkin loistava valinta, jos sinulla on aurinkosähköjärjestelmä käytössäsi tai suunnittelet sellaisen hankkimista.

3.  Valitse vedenjakelutapa kohteen ja sinun tarpeidesi mukaan

Jotta pääset nauttimaan puhtaasta vedestä, pitää raakavesi saada syötettyä puhdistuslaitteelle joko uppo- tai imupumpulla. Oikea pumppu tarjotaan aina kohteen ja raakavedenlähteen mukaan, letkut ja liittimet kuuluvat pakettiin.

Sinun toiveesi ja kohteen tarpeet määrittävät sen, miten puhdistettu vesi ohjataan laitteesta ulos. Veden voi ottaa suoraan säiliöstä hanalla tai jakaa vesiautomaatin avulla paineellisena muihin vesipisteisiin. Kaikki onnistuu!

Autamme myös laiteasennuksissa paikallisten LVI-kumppanien kanssa. Toimimme valtakunnallisen Hanakat LVI-asennus-  ja huoltopalveluketjun kanssa yhteistyössä.

Tutustu vedenpuhdistuslaitteisiimme tarkemmin täällä. Jos kaipaat apua, ota meihin yhteyttä – löydät sinulle sopivimman yhteydenottotavan täältä.