Me vedentekijät

Haluamme olla osa ratkaisua. Olemme keksineet, kuinka merivedestä tehdään juomavettä uusiutuvalla energialla.
Yhden miehen innovaatiosta on kasvanut perheyritys, jonka missiona on tuottaa puhdasta vettä ympäristöystävällisesti, ja niin, että ihmisillä on myös varaa siihen.
Tehdään vettä auringolla, parannetaan maailmaa.

Ollaan yhteydessä!

Kehitetty saaristoa ja aavikoita varten

Aurinko vastaan vesikriisi

Jo tänään yli 10 000 ihmistä ympäri maailmaa nauttii Solar Water Solutionsin teknologian avulla puhdistetusta vedestä.

Vesi-infrastruktuurin rakentaminen etäisillä alueilla on erittäin kallista. Edullinen vesi voi mullistaa elämän ja talouden kehitysmaissa sekä kaikkialla, missä vedestä on puutetta.

Kun vedenpuhdistuslaitos on valmis, se vaatii suuret määrät sähköä. Etäisillä alueilla kuten saarilla, aavikoilla ja maaseudulla yleisimpiä energianlähteitä ovet dieselgeneraattorit. Niillä on korkeat polttoainekulut ja suuret hiilidioksidipäästöt. Myös dieselin kuljettaminen on kallista ja hankalaa. Jos vettä ei puhdisteta paikan päällä, se on pakko tuoda. Kuljettamisen hinta ja hiilijalanjälki ovat vielä puhdistamistakin suuremmat. Vesi on painavaa ja me tarvitsemme sitä paljon – juomiseen, pesemiseen ja kastelemiseen.

Tuhat litraa juomakelpoista vettä syntyy alle yhdellä eurolla jopa erittäin kaukaisilla saarilla valtameriolosuhteissa. Yleisin veden lähde kyseisissä paikoissa on merivesi tai saastunut porakaivo, mutta mikä vain järvi, joki tai lähde käy.

Puhtaan veden tarve on juuri nyt polttavampi kuin koskaan, sillä yli 4 miljardia ihmistä kärsii turvallisen veden puutteesta, ja me taistelemme koronavirusta vastaan pesemällä käsiämme.

Tilannetta pahentaa se, että porakaivot ympäri maailmaa muuttuvat yhä suolaisemmiksi ja saastuneemmiksi. Niistä löytyy enemmän ja enemmän bakteereja, kemikaaleja, viruksia ja muita epäpuhtauksia. Tulevaisuudessa puhdas vesi niukkenee entisestään myös väestönkasvun, ilmastonmuutoksen ja luonnonkatastrofien vuoksi.