Solar Water Solutions saa Pelasta Itämeri -palkinnon Vene 19 Båt -messuilla

Suomen Messusäätiön rahoittama Pelasta Itämeri -palkinto jaetaan ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Palkinnolla tahdotaan kiinnittää huomiota Itämeren tilaan ja palkita taho, joka on tehnyt arvokasta työtä ympäristön hyväksi. Meriveden puhdistaminen juomavedeksi omasta rannasta vähentää merkittävästi muoviroskaa sekä vesipullojen kuljetusta mökille tai saareen.

Tiedote 15.2.2019

SOLAR WATER SOLUTIONS SAA PELASTA ITÄMERI -PALKINNON

Ensimmäisen  Pelasta Itämeri -palkinnon saa Solar Water Solutions Oy, joka on kehittänyt aurinkoenergialla toimivan vedenpuhdistusjärjestelmän. Meriveden puhdistaminen vähentää merkittävästi muoviroskaa Itämerestä ja vähentää veden kuljetusta.  Palkinto jaetaan Vene 19 Båt -messuilla 15.2.2019 klo 15.

Suomen Messusäätiön rahoittama 5000 euron Pelasta Itämeri -palkinto jaetaan ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Palkinnolla tahdotaan kiinnittää huomiota Itämeren tilaan ja palkita taho, joka on tehnyt arvokasta työtä ympäristön hyväksi. Palkinnon saajasta päätti raati, johon kuuluvat edustajat tahoista, jotka tekevät itsekin merkittävää työtä Itämeren pelastamiseksi. Raatiin kuuluivat Annamari Arrakoski-Engardt John Nurmisen SäätiöltäAija Kaski Pidä Saaristo Siistinä ry:stä ja Johan Schmidt Baltic Sea Action Groupista.

Aurinkovoimalla vettä puhdistava vesiteknologiayritys Solar Water Solution Oy on keksinyt, miten merivedestä tehdään juomavettä uusiutuvalla energialla. Yritys on perustettu vuonna 2015. Yhden miehen innovaatiosta on kasvanut perheyritys , jonka missiona on tuottaa puhdasta vettä ympäristöystävällisesti ja kustannustehokkaasti. Yritys tarjoaa ratkaisua suomalaisille mökkeilijöille, mutta myös ulkomaille. Innovaatio vie suomalaista osaamista ulkomaille ja teknisellä ratkaisulla on merkittävä vaikutus maissa, joissa ei ole puhdasta vettä. Keniassa vedenpuhdistusyksikkö tuottaa parhaillaan puhdasta vettä 700 kyläläiselle.

Raati kiinnitti huomiota päätöstä tehdessään uusiutuvan energian käyttöön ja tuotteen skaalattavuuteen. Vedenpuhdistusyksikköä voidaan käyttää yhden talouden tai koko kylän vesien puhdistamiseen. Muovipullot on yksi maailman ja Itämeren suurimmista haasteista. Innovaatio vähentää muovia, kun muovisia vesipulloja ei tarvitse ostaa. Se vähentää myös veden kuljetuksesta aiheutuva ympäristöllisiä haittoja.

Pelasta Itämeri -palkinto jaetaan perjantaina 15.2. klo 15 Purjehdussatamassa Vene 19 Båt -messuilla ja se aloittaa Itämeri-ohjelmakokonaisuuden. Palkinnon jakavat raadin jäsenet ja sen tulee hakemaan Solar Water Solutions Oy:n toimitusjohtaja Antti Pohjola.

Suomen Messusäätiö tukee suomalaista osaamista ja elinkeinoelämää jakaen vuosittain noin 400 000 euron arvosta stipendejä, apurahoja ja tunnustuspalkintoja. Tunnetuin niistä on Kaj Franck -muotoilupalkinto.

Vene 19 Båt -messut järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 8.– 17.2.2019. Tapahtuma on avoinna vielä perjantaina klo 11-19 sekä lauantaista sunnuntaihin klo 10-18. Messukeskus järjestää Pohjois-Euroopan suurimman veneilytapahtuman Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta. Vene 19 Båt -messut tuo esille Baltic Sea Action Groupin toimintaa ja tuo tapahtumaan entistä enemmän Itämeri-sisältöä. Messujen pääyhteistyökumppani on Mercedes-Benz. Venemessuilla esitellään yli 500 venettä ja paljon kalastukseen ja vesielämään liittyviä tuotteita sekä varusteita ja tarvikkeita.

Lisätietoja: Messukeskus, tiedottaja Teija Armanto, Messukeskus, puh. 050 376 0809
Solar Water Solutions Oy, toimitusjohtaja Antti Pohjola, puh. 050 668 66

Kuvia palkinnonjaosta tulee https://messukeskus.mediabank.fi/fi

www.venemessut.fi #venemessut

Messukeskus – Sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | 100.messukeskus.com

 

SolarRO MINI 150 laite toimii aurinkoenergialla ja tuottaa Itämerestä puhdasta juomavettä 60 L/ t.