Suomalaisinnovaatio palkittiin kansainvälisessä kilpailussa vesipulan ratkaisemiseksi

Global Water Awards -kilpailu

Suomalainen vesiteknologiayhtiö Solar Water Solutions Oy on voittanut keksinnöllään UAE Water Aid –säätiön Global Water Awards -kilpailun kolmannen palkinnon. Suomalaiskeksintö mahdollistaa puhtaan juomaveden tuottamisen merivedestä ekologisesti ja edullisesti käyttäen aurinkoenergiaa.

Kilpailussa oli mukana 138 hakemusta 43 eri maasta.
Global Water Awards on Yhdistyneiden arabiemiirikuntien varapresidentin ja Dubain hallitsijan Sheikki Mohammed bin Rashid Al Maktoumin alullepanema kilpailu. Hanke pyrkii löytämään ja kehittämään mullistavia teknologiaratkaisuja, joilla ratkaista globaalia vesipulaa sekä puhtaaseen juomaveteen liittyviä ongelmia erityisesti Afrikassa ja Aasiassa.

Solar Water Solutions Oy:n teknologia on käytössä Abu Dhabin aavikolla, jossa laite puhdistaa erittäin korkean suolapitoisuuden, yli 4,7%, omaavasta pohjavedestä juomakelpoista vettä valtion ruokaministeriön kasvihuonetilalle.
Solar Water Solutions on kehittänyt myös Pohjoismaihin soveltuvan vedenpuhdistuslaitteen, joka tuottaa muun muassa Itämeren 0,7% suolapitoisesta vedestä puhdasta juomavettä. Solar Water Solutions Oy kehittää ja valmistaa laitteet Suomessa. Yhtiön tavoitteena on merkittävä globaali markkinaosuus erityisesti Lähi-idän, Afrikan ja Aasian haja-alueilla, joissa on pula puhtaasta vedestä.

Lue myös: Suomalaisyrityksen innovaatio voi pelastaa tuhansia