Juomavesi tehdään paratiisisaarella aurinkosähköllä

Projekti Ö – pohjoinen paratiisisaari: Suunnittelijakaksikon sähköttömällä mökillä puhdas juomavesi tehdään suoraan merestä aurinkoenergialla – ekologinen ja edullinen vaihtoehto kaivolle ja kantovedelle.

Pariskunta pääkaupunkiseudulta löysi viiden vuoden etsinnän jälkeen itselleen arjen pakopaikan saaristomereltä. Autiolle saarelle rakentuu moderni sauna- ja vierastalo sekä työtila. Tulevina vuosina tekeille tulee myös päätalo.

Puhdas vesi saadaan sähköttömälle saarelle suoraan merestä käyttämällä SolarRO-laitetta aurinkovoimalla

”Päädyimme SolarRO vedenpuhdistamoon, koska saaremme on suhteellisen pieni, n. 2ha, ja on epätodennäköistä, että porakaivosta saisi juomavettä. Porakaivon lisäksi tarvittaisiin joka tapauksessa jonkinlainen suodatinsysteemi. Myös porauslaitteiston tuominen saareen ja sen liikuttelu kallioisella saarella olisi ollut sekä hankalaa että kallista.”

SolarRO MINI 150 kuluttaa vain vähän energiaa

”Koska saarelle ei tule sähköä, ja sen vetäminen sinne olisi maksanut todella paljon, niin päädyimme aurinkovoimalaan. Solar Water Solutionsin vedenpuhdistamo on aika energiapihi, joka sopii tähän systeemiin, jossa sähköä ei ole loputtomasti saatavilla. Systeemissämme vedenpuhdistamoon kuuluu 300 litran tankki puhdistetulle vedelle ja toistaiseksi homma on toiminut hyvin. Vesi on riittänyt kaikkeen normaalikäyttöön ja laitteisto on käydessään kohtuullisen hiljainen. Myös filttereiden vaihto on helppoa. Ja palvelu Solarwaterilla on ollut todella hyvää :).”

Lue lisää projektista:

www.project-o.fi