Pelasta pilaantunut porakaivo – näin saat puhdasta juomavettä likaantuneesta kaivosta ympäristöystävällisesti

Markkinoiden energiatehokkainta vedenpuhdistusjärjestelmää voit käyttää huoletta ympäri vuoden. Kotimaiset SolarRO -vedenpuhdistuslaitteet tekevät turvallista juomavettä epäpuhtaasta kaivovedestä – ja jos kaivoa ei ole, vaikka suoraan Itämerestä.

Monet porakaivot kärsivät ympäristön sekä maa- ja kallioperän aiheuttamista haitoista. Veden saastuminen voi syntyä esimerkiksi luontaisten pintavesien valumisen johdosta, pieneläimistä tai lähiympäristön saastelähteistä. Kaivoveden veden laatu tulisi tarkistaa 3–6 vuoden välein. Käänteisosmoosimenetelmään perustuva SolarRO -teknologia poistaa turvallisesti porakaivoveden epäpuhtaudet. Suomessa suunnitellut ja valmistetut laitteet ovat kompakteja ja edustavat vedenpuhdistuksen huipputeknologiaa. SolarRO-mallisto on suunniteltu saaristo ja syrjäiset seudut mielessä. Energiatehokas laite toimii verkkovirralla ja voidaan valmistaa toimimaan myös 100% aurinkovoimalla.

Porakaivosta taas hyvää juomavettä Kirkkonummella ja Kemiönsaaressa

Kirkkonummelainen catering-yritys Danskarby Green Kitchen & Events sijaitsee kauniissa merenrantakiinteistössä, haja-alueella vesijohtoverkon ulkopuolella. Puhtaan ruuan ja juoman raaka-aineeksi yritys tarvitsee laadukasta vettä. Kiinteistön porakaivo kärsi liiasta suolasta, kalkkipitoisuudesta ja fluoridista. SolarRO -laitteen avulla puhdistettu vesi analysoitiin Ruokaviraston hyväksymässä laboratoriossa ja testitulokset osoittivat veden laadun erinomaiseksi. Kohteessa puhdistettu vesi johdetaan laitteesta elintarvikehyväksyttyyn vesisäiliöön ja jaetaan edelleen talon vesipisteisiin vesiautomaatilla.

Kemiönsaaressa nelihenkisen Alanteen perheen omakotitalon kaivovesi on ollut yli 25 vuoden ajan suolaista, sameaa ja pahanhajuista. Käänteisosmoosilaitteen avulla juoma-, ja talousvesi on saatu puhtaaksi ja hyvänmakuiseksi.

– Vihdoinkin voimme keittää kahvia, laittaa ruokaa ja pestä valkopyykkiä ottamalla veden helposti omasta kraanasta, iloitsee Anki Alanne.

Kloridi voi aiheuttaa veteen havaittavaa  makuvirhettä ja se voi aiheuttaa putkirakenteiden syöpymistä. Rautapitoinen vesi aiheuttaa pyykin ja astoiden värjääntymistä ja edistää korroosiota. Talousveden kloridi ja rautapitoisuus kannattaa mitata kuuden vuoden välein.

Käänteisosmoosi on tehokas ja turvallinen puhdistusmenetelmä

SolarRO -vedenpuhdistuslaitteet soveltuvat erinomaisesti mökkikäyttöön tai vapaa-ajan asumiseen ja kohteisiin joihin ei tule puhdasta juoksevaa vettä. Veden puhdistus onnistuu meri-, järvi-, joki- ja kaivovedestä turvallisesti ilman kemikaaleja. Puhdistusprosessin lopputuloksena saadaan raikasta ja neutraalin makuista juomavettä, josta kaikki epäpuhtaudet, bakteerit, levät, virukset ja suola on poistettu. Käänteisosmoosiprosessin lopuksi vesi kulkee vielä aktiivihiilisuodattimen ja UV-desinfiointilaitteen läpi varmistaen veden hyvän maun ja sataprosenttisen puhtauden. Teknologia toimii molekyylitasolla, joten puhdistettuun juomaveteen ei jää myöskään mikromuoveja.  

Malliston suosituimman laitekoon tuotto on kaivoveden suolapitoisuudesta riippuen 100– 150 litraa tunnissa ja merivedestä tehtynä 60 litraa tunnissa.

Juomavettä myös aurinkosähköllä

Verkkovirran lisäksi SolarRO laitteita voi myös käyttää täysin aurinkosähköllä. Patentoidun teknologian avulla laitteet toimivat halutessa pelkillä aurinkopaneeleilla. Käyttämällä paikallisesti omasta rannasta tuotettua vettä, voi samalla vähentää uusiutumattomista fossiilisista polttoaineista tuotetun muovin käyttöä ja vesipullojen kuljetusten aiheuttamia päästöjä, sekä merta rehevöittäviä typpipäästöjä. Vesistöjen rehevöityminen on vakava ongelma, jota ilmastonmuutos osaltaan kiihdyttää, ja SolarRO laitteet taistelevat sitä vastaan sekä vähentämällä päästöjä.

Laitteiden käyttö ei vaadi teknisiä taitoa sillä rakenne on suunniteltu mahdollisimman avoimeksi ja toiminnot käyttäjälle yksinkertaisiksi. Esisuodattimien vaihto on helppo ja nopea toimenpide. Suodattimet tulee vaihtaa raakaveden laadusta riippuen muutaman kerran vuodessa. Laite on täysin automaattinen eikä se tarvitse ylimääräisiä säätöjä. 

Solar Water Solutions tarjoaa avaimet käteen palvelua paikallisten kumppanien kanssa ympäri Suomen. Tervetuloa tutustumaan tarjouksiin Espoon myyntinäyttelyyn! Varaa aikasi osoitteessa: hello@solarwatersolutions.fi

P.S. Pelasta porakaivo -juttu sekä paljon muuta pientaloista ja pihoista Suomela.fi -sivustolla