Lehdistötiedote: Juomavettä Itämerestä aurinkosähköllä

LEHDISTÖTIEDOTE 12.4.2018 Suomalainen perheyritys Solar Water Solutions haluaa tuoda uusiutuvan energian vesiratkaisun jokaiseen mökkirantaan. Mottona on: Jos se on vettä, siitä saa juotavaa.

 

Mukana vähentämässä Itämereen päätyviä päästöjä

Energiatehokkailla SolarRO -vedenpuhdistuslaitteilla merivedestä saa tuotettua täysin puhdasta ja hyvänmakuista juomavettä ympäristöystävällisellä tavalla.

Rehevöityminen on Itämeren vakavin ongelma, jota ilmastonmuutos osaltaan kiihdyttää. Käyttämällä paikallisesti merivedestä tuotettua vettä vähennät vesipullojen kuljetusten aiheuttamia hiilidioksidipäästöjä sekä merta rehevöittäviä typpipäästöjä – ja olet siten mukana parantamassa meren tilaa.

Meriin päätyvä muovi on globaali ympäristöongelma. Mikromuovi päätyy ravintoverkkojen kautta eliöihin ja ihmisiin. Tuottamalla mökkitalouden juoma- ja käyttöveden omasta rannasta vähennät uusiutumattomista fossiilisista polttoaineista tuotetun muovin käyttöä.

SolarRO -laite toimii aurinkoenergialla, joka on uusiutuva ja täysin päästötön energiamuoto.

Vastuullista vedentuotantoa kesänviettopaikoille

Kevätmessujen OmaMökki-tapahtumassa on esillä vedenpuhdistuslaite, jonka tuotosta osa menee Itämeren tukemiseen John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeiden kautta.

“Haluamme kannustaa mökkiläisiä tuottamaan oma juomavetensä paikallisesti ja energiatehokkaasti. Laitteet toimivat pelkillä aurinkopaneeleilla, mutta ne voi myös halutessa liittää kätevästi verkkovirtaan”, kertoo Solar Water Solutionsin toimitusjohtaja Antti Pohjola.

Solar Water Solutions valmistaa saaristoa ja aavikoita varten suunniteltuja vedenpuhdistuslaitteita. SolarRO MINI sarjan laitteet tuottavat merivedestä tunnissa 25–60 litraa puhdasta juomavettä. Tuotemallisto on suunniteltu toimimaan merivesiolosuhteiden lisäksi järvi-, joki- ja kaivovesikohteissa. Laitteet on suunniteltu yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa ja valmistettu Suomessa.

Lisätietoja:

Erkki Salo
Varainhankintajohtaja, John Nurmisen Säätiö
puh. +358 (0)40 728 1859
erkki.salo(at)jnfoundation.fi

Antti Pohjola
Toimitusjohtaja, Solar Water Solutions
puh. +358 (0)50 66 866
antti.pohjola(at)solarwater.staging.wpengine.com