Filippiineillä luotetaan Solar Water Solutionsin osaamiseen

Filippiineillä, Marinduquen provinssissa tarvitaan yli 29 000 kuutiota puhdasta vettä päivässä nykyisten makean veden lähteiden lisäksi. Solar Water Solutionsin suolanpoistoteknologia on keskeinen osa ongelman ratkaisua.

 

Marinduquen provinssin viranomaiset ovat käynnistäneet hankkeen, jossa tuotetaan jopa 29 200 kuutiometriä puhdasta vettä päivässä raakavedestä ja merivedestä.

Hankkeen tarkoituksena on varmistaa juomaveden saanti provinssin kaikille 240 000 asukkaalle. Solar Water Solutionsin aurinkokäyttöinen ja toimintavarma suolanpuhdistusteknologia on kriittinen osa hankkeen onnistumisessa.

Taustalla kaivosonnettomuus ja luonnonolosuhteet

Saaret ovat luonnostaan haavoittuvaisia esimerkiksi kuivuudelle, mutta Marinduquen-saarella ongelmaa pahensi entisestään vuonna 1996 tapahtunut suuri kaivosonnettomuus.

Onnettomuudessa levisi suuret määrät myrkkyjä ympäröiviin kyliin sekä ennen kaikkea Boac-jokeen. Onnettomuudessa pilaantunut Boac-joki oli tärkeä puhtaanvedenlähde. Sen lisäksi joki oli tärkeä kastelukanava maataloudelle, ja monen paikallisen elinkeino liittyi jokeen.

Paikalliset päättäjät kiinnostuneita

Hankkeen päätoteuttajaksi valittiin uusiutuvaan energiaan erikoistunut kehittäjä Peak Off-Grid, Innovations & Solutions Inc., joka on Solar Water Solutionsin paikallinen kumppani.

Maaliskuussa järjestetty hankkeen käynnistystilaisuus kiinnosti paikallisesti. Tilaisuuteen osallistui muun muassa Marinduquen provinssin kuvernööri, paikallinen kongressiedustaja sekä Suomen Filippiinien suurlähettiläs Juha Pyykkö, joka oli erityisen tyytyväinen kotimaisen vesiteknologian roolista hankkeessa.

Lisää tietoa hankkeesta ja tilaisuudesta saat tästä CNN:n videosta: https://www.youtube.com/watch?v=uyHJ5vexFls

Lue juttu paikallislehdestä:

Marinduque reinforces resilient water service