Clarion hotellin ekologinen Itämeri-drinkki ihastutti

Malja Itämerelle ja työlle sen puhdistamiseksi! Helsingin Clarion hotellissa tehtiin hyvää Puhdas Itämeri -hankkeiden edistämiseksi tapahtumassa, jonka teemana oli Itämeren suojelu ja ilmastonmuutos.

Tapahtuman järjestäjän John Nurmisen Säätiön tukijat, yhteistyökumppanit ja asiantuntijavieraat kokoontuivat Clarion hotellin upeaan Sky Roomiin keskustelemaan Itämeren tilasta ja teoista sen parantamiseksi.

Paikalla oli muun muassa Helsingin yliopiston ympäristöekonomian professori Markku Ollikainen, tuoden positiivisia uutisia SAVE-kipsihankkeen menestyksestä. Ollikainen kertoi, että peltoon levitetty kipsi sitoo jopa puolet fosforista ja estää sitä liukenemasta vesistöihin.

Ajankohtaisten Itämeri-puheenvuorojen lisäksi aiheena olivat kuluttajan valinnat ruokapöytään: Kasviperäinen ruokavalio on ylivertainen taistelussa Itämeren rehevöitymistä vastaan ja Itämerestä pyydetty kala vähentää meren ravinnekuormaa. Eettisiä proteiinivalintoja esittelivät ja maistattivat Perttu Karjalainen EntoCubesta, Ari Seppälä Järki Särjestä ja Maija Itkonen Gold&Green Foodsista.

Itämeren pelastusjoukoissa mukana olevat yrityskumppanit Orion, Makia, Kotimaan energia ja Metso olivat mukana tilaisuudessa kertomassa valinnoistaan tukea John Nurmisen Säätiötä.

Solar Water Solutionsilla oli ilo olla mukana esittelemässä MINI-malliston vedenpuhdistuslaitteita ja tarjoamassa Itämerestä aurinkoenergialla puhdistettua juomavettä: Clarionin baarimestarit loihtivat vedestä raikkaan Itämeri-drinkin.